PSD solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul enunțat de premierul Florin Cîțu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021.

Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia”, a afirmat PSD într-un comunicat de presă.

Totodată, având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituţionale în contextul pandemiei, actuala putere are obligaţia politică de a-şi asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce priveşte încetarea restricţiilor odată cu creşterea nivelului de imunizare a populaţiei prin campania de vaccinare şi cu scăderea ratei de infectare”, se mai arată în comunicatul PSD.

PSD susține că lipsa de transparență în comunicare a Guvernului, declarațiile contradictorii ale decidenților și blocajele create de Guvern trebuie să înceteze, pentru ca România să poată reveni la normalitate.

Declaraţiile contradictorii ale decidenţilor, lipsa de transparenţă în comunicare a Guvernului, blocarea şi disfuncţionalităţile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanţarea întârziată şi insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie şi de nesiguranţă generalizată, care afectează în mod dramatic viaţa cetăţenilor şi economia naţională. Iar acest lucru trebuie să înceteze! România trebuie să revină la normalitate”, a mai transmis PSD.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2021 - 07 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.