Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu s-a arătat afectat de criticile colegilor săi de partid din ultima perioadă, care i-au cerut să demisioneze din fruntea partidului.

El a declarat că, până la congres, care ar urma să aibă loc în acest an, el este președintele PNL.

„Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, obligaţia mea este să asigur coeziunea partidului, obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie şi cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă de la noi o organizare eficientă în bătălia cu pandemia, de asemenea, aşteaptă de la noi o reluare rapidă a creşterii economice, care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Orice am de discutat discut în interiorul PNL. (...) Preşedintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 şi va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public acest lucru”, a spus Orban, potrivit stirileprotv.ro

Orban a făcut aceste declaraţii după ce s-a vaccinat anti-COVID-19 la Centrul de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat luni că este nevoie de o schimbare la vârful partidului, susţinând că, în ultimul an, lucrurile nu au funcţionat, iar preşedintele Ludovic Orban „şi-a atins limitele”.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a criticat, la un post de televiziune, pe liderul PNL şi i-a cerut demisia.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.