Curtea Constituțională a respins, joi, sesizarea depusă de AUR împotriva hotărârii Camerei Deputaților prin care Ludovic Orban a fost ales ca președinte. Judecătorii au respins sesizarea ca inadmisibilă cu o larga majoritate.

În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă, anunţă CCR.

Copreşedintele AUR George Simion anunţa pe 22 decembrie că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa modului în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaţilor.

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei, la 2:00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale", preciza, la acel moment, George Simion, citat de hotnews.ro

Ludovic Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților în noaptea de 21 spre 22 decembrie cu 179 de voturi, iar Alfred Simonis (PSD) a obținut 110 voturi. Deputații AUR au boicotat ședința în care a fost ales liderul Camerei Deputaților.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.