Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a fost interpelat, luni, de un consilier USR PLUS despre cum va conduce instituţia pe viitor, dat fiind că imaginea a fost afectată de acuzaţiile pe care DNA le aduce fostului ministru al Mediului.

„În contextul ultimelor evenimente, totuşi, dat fiind acuzaţiile de corupţie care vi s-au adus, dar şi eventualele alte dosare în care veţi fi implicat în următoarea perioadă, conform spuselor dumneavoastră apărute şi în presa locală, toate acestea fac să ne punem totuşi un semn de întrebare asupra modului în care va fi condusă această instituţie în viitor. În acest sens aş vrea să ştiu cum explicaţi această situaţie având în vedere că imaginea Consiliului Judeţean a fost grav afectată din cauza problemelor pe care dumneavoastră le aveţi. Mulţumesc”, a spus consilierul USR PLUS Ştefan Tănasă, în şedinţa extraordinară de luni a Consiliului Judeţean.

În replică, Costel Alexe a afirmat că trebuie să îşi demonstreze nevinovăţia, iar consilierului USR PLUS i-a recomandat să citească mai puţin presa.

„Stimaţi colegi, credeţi-mă pe cuvânt că sunt unul (...) care iubesc cel puţin la fel de mult ca dumneavoastră şi Consiliul Judeţean, şi pe ieşeni, şi mai ales reprezint cât mai bine interesele judeţului mai ales la Bucureşti cât şi în judeţul nostru. Vă asigur că în momentul de faţă eu sunt cel care trebuie să demonstreze nevinovăţia în alte părţi, iar dumneavoastră, domnul Tănase, v-aş recomanda să citiţi mai puţin presa că s-ar putea să fiţi mai informat”, a replicat la finele şedinţei extraordinare de luni a Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Interpelarea consilierului judeţean USR PLUS a avut loc în contextul în care Costel Alexe este anchetat de DNA într-un dosar de corupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, a fost începută urmărirea penală pe numele lui Costel Alexe, pentru luare de mită şi instigare la delapidare. Alexe ar fi primit mită 22 de tone de produse de tablă pe vremea când era ministru al Mediului, pentru alocarea cu titlu gratuit către un combinat siderurgic a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2021 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.