După trei zile de negocieri politice cu PNL și UDMR, USR-PLUS a obținut posibilitatea de a numi conducerea la autoritățile centrale pentru protecția mediului, românii de pretutindeni și CNAS, dar și reprezentare guvernamentală în județele României prin 42 de funcții de prefect și subprefect.

USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți în țară, potrivit Digi24. În plus, alianța va avea dreptul de a numi conducerea la Garda Națională de Mediu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Agenția Națională pentru Protecția Mediului, dar și dreptul de a numi un secretar de stat în fruntea Departamentului guvernamental pentru Românii de Pretutindeni.

USR-PLUS a câștigat și dreptul de a numi secretarul de stat la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Aceștia au primit la negocierile pentru guvernare șase ministere, printre care Justiție, Fonduri Europene, Sănătate și Transporturi dar și șefia Cancelariei prim-ministrului.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Decembrie 2020 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.