Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila a declarat, în urma negocierilor PNL- USR PLUS - UDMR, că Vlad Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât actualul șef de la Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Întrebat cine crede că va fi un ministru mai bun în criza în care ne aflăm, Alexandru Rafila a răspuns: „Cu siguranţă domnul Vlad Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât domnul Nelu Tătaru”, în cadrul unei emisiuni transmise la Digi24.

Alexandru Rafila a explicat: „Vlad Voiculescu cunoaşte sistemul de sănătate, cu toate că nu este medic. Acuma, lucrul pe care eu îl aştept de la el şi, mă rog, îl aşteptăm cu toţii, este să dovedească că are o vocaţie a construcţiei în sistemul de sănătate (...) Eu sper ca dl. Voiculescu să găsească în medici, inclusiv în cadrele didactice, nu nişte adversari, ci nişte parteneri”.

În opinia lui Rafila, Nelu Tătaru are o cunoaştere limitată a sistemului de sănătate, informează Adevărul.ro.

„Primul lucru pentru un ministru nou care vine ar fi să cunoască sistemul de sănătate - din păcate, dl. Tătaru a avut o cunoaştere extrem de limitată a funcţionării sistemului de sănătate - iar reformarea sistemului de sănătate să nu fie o reformare care reflectă nişte dorinţe sau impulsuri, ci să ducă într-adevăr la o revitalizare a acestui sector care, din păcate, în continuare ne plasează pe ultimele locuri din Europa nu numai din punct de vedere al finanţării, ci şi din punctul de vedere al multor indicatori demografici şi de sănătate”, a comentat Alexandru Rafila.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.