PSD a decis să facă plângere penală miniştrilor care au avizat hotărârea aprobată joi de Executiv privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă al Guvernului pentru unităţi administrativ-teritoriale conduse de primari liberali, a anunţat preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, care a precizat că actul normativ va fi atacat în contencios-administrativ şi se va cere şi suspendarea aplicării lui.

Ciolacu a calificat Hotărârea Guvernului drept "o mită" dată primarilor liberali pentru a-l susţine în continuare pe Ludovic Orban în funcţia de preşedinte al PNL.

Guvernul a emis o Hotărâre de Guvern prin care a împărţit sume importante doar administraţiilor conduse de membri ai Partidului Naţional Liberal. Este o mită, după ce acum o lună de zile a existat, la fel, un HG pentru o mită electorală către administraţiile PNL. Aceasta este o mită ca primarii PNL să îl susţină în continuare de a fi preşedintele Partidului Naţional Liberal. Am luat hotărârea în cadrul Consiliului Politic Naţional, alături de colegii mei, să atacăm atât la contenciosul administrativ această Hotărâre de Guvern, să solicităm o ordonanţă de suspendare a aplicării Hotărârii de Guvern şi, mai mult, să facem un demers penal către miniştrii care au avizat această Hotărâre de Guvern", a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

El a susţinut că această practică "a fost aplicată" de trei ori de Guvernul Orban şi trebuie să înceteze.

Mi se pare corect ca, după 30 de ani, această practică să înceteze. Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru şi niciun Guvern nu şi-a permis aşa ceva. Repet, acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub Guvernul domnului Orban. (...) Prin HG s-au mutat sume importante în Fondul de rezervă al prim-ministrului şi, de acolo, discreţionar, deoarece dacă această distribuire a banilor se făcea prin Ministerul de Finanţe s-ar fi făcut în funcţie de o formulă. S-au mutat în Fondul de rezervă al prim-ministrului şi de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document", a adăugat liderul PSD.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Decembrie 2020 - 07 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.