Fostul primar general al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, anunţă că a găsit soluţia pentru rezolvarea crizei gunoaielor din Sectorul 1 prin aprobarea unei hotărâri care să dea undă verde REBU în operaţiunea de salubrizare a sectorului şi solicită convocarea în regim de urgenţă a unei şedinţe a CGMB pentru aprobarea unui proiect de hotărâre în acest sens.

Bucureştiul nu trebuie să ajungă precum Napoli în 2008! Am găsit soluţia de urgenţă pentru criza gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei. REBU, societate de salubrizare la care Consiliul General deţine jumătate din pachetul de acţiuni, să intre rapid în sectorul 1 şi să strângă toate maldărele de gunoaie lăsate pe străzi, printre străzi, pe lângă blocuri şi spaţii comerciale. Sectorul 1 a ajuns un focar de mizerie, boală, transmitere de paraziţi, în plină pandemie. Nu putem sta toţi cu mâinile în sân!", a scris Firea, sâmbătă, pe Facebook.

Fostul edil menţionează că a "scris" vineri seară un proiect de hotărâre, împreună cu liderul consilierilor generali PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, şi solicită "convocarea în regim de urgenţă a unei şedinţe de îndată a CGMB, în numele celor 21 de consilieri generali social-democraţi".

Salubritatea, ca şi apa/canalizarea, transportul public, termoficarea, iluminatul public, reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea acestor servicii vitale pentru populaţie. Cetăţenii nu au nicio vină să rişte să se îmbolnăvească, să fie afectat mediul înconjurător, şi să nu aibă un minim de confort pentru că există anumite conflicte de natură comercială, care puteau fi rezolvate în paralel cu asigurarea serviciului de utilitate publică", arată Firea.

Potrivit acesteia, "cele 6 sectoare ale Capitalei au, prin lege, delegat serviciul de salubritate şi deszăpezire".

Este imperios necesar ca fiecare sector să se asigure că este în măsură să asigure aceste servicii către populaţie. Propunerea noastră se referă strict la criza actuală a gunoaielor, dar nu ţine loc, permanent, de obligativitatea Primăriei Sectorului 1 de a contracta, conform legii, servicii de salubritate pentru populaţie", a mai transmis Gabriela Firea.

Citeste si:
Sute de accidente în Capitală în 2022. Zonele cu cele mai multe...
Sute de accidente în Capitală...


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Decembrie 2020 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.