Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier, susține că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și guvernul liberal au pierdut controlul în ceea ce privește pandemia.

Rafila spune că Tătaru nu a înțeles faptul că, pentru a întrerupe transmiterea virusului, trebuia să întărească sistemul de sănătate.

Acesta a mai afirmat și faptul că, atunci când numărul infectărilor a început să scadă, și numărul testelor efectuate a scăzut, ceea ce a dus la mai puține cazuri raportate.

În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce priveşte pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienţilor, secţiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din ţară au arătat că evoluţia cazurilor nu e favorabilă. Am ajuns la paltou şi numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Şi lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate. Eu cu Tătaru am interacţionat puţin în ultimele 6 luni. El nu a înţeles un lucru de bază: ca să poţi să controlezi lucrurile, trebuie să întăreşti sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Şi lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România. Comisia tehnică nu s-a întrunit de 3 luni de zile. Ministrul nu trebuie să meargă în vizite de lucru, ci să pună în funcţiune un mecanism care să ducă la rezolvarea acestor probleme”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Decembrie 2020 - 07 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.