Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, susține că PSD nu va merge la consultările de la Cotroceni pentru formarea noii coaliții de guvernare dacă nu va fi primul invitat, în calitate de câștigător al alegerilor parlamentare. El a acuzat din nou că președintele Klaus Iohannis și reprezentanţii partidelor de dreapta nu ţin cont de rezultatul votului de duminică: "Este o gașcă de perdanți care vrea puterea cu orice chip".

„Trebuie să revenim în spiritul și litera Constituției. Primul partid care trebuie chemat la Cotroceni trebuie să fie PSD și sper din tot sufletul ca președintele să nu facă greșeala să invite PNL înainte. (...) Să nu jignească câștigătorii acestor alegeri. Voi avea o discuție cu colegii mei.

Dacă nu suntem invitați ca partid câștigător să mergem cu propunerea noastră, să nu mergem la aceste consultări. Cred că perioada campaniei și a jignirilor a trecut și este timpul ca președintele să intre în haina constituțională”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară, la TVR.

El a acuzat din nou că liderii partidelor de dreapta și președintele Klaus Iohannis nu țin cont de rezultatul votului de dumincă și că ar trebui să recunoască eșecul politic total sancționat prin vot de către români: „Este o gașcă de perdanți care vrea puterea cu orice chip fără să țină cont de votul cetățenilor. E o negare a evidenței. (...) Nu poți să apari la televizor ca președinte al României să faci socoteli”.

​​PSD rămâne pe primul loc la alegerile parlamentare după centralizarea voturilor în peste 99% din secțiile de votare, având un procent în jurul a 29% la Camera Deputaților și Senat. PNL îl urmează în clasament cu un procent în jur de 25% și USRPLUS cu 15%, în timp ce PMP nu intră în parlament, conform celor mai recente date anunțate marți după-amiază de către Biroul Electoral Central.

Noul guvern va fi format din PNL, USR-PLUS și UDMR, pentru că PMP nu a atins pragul electoral pentru a intra în parlament, a declarat marți prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan. El a spus că noul executiv ar putea fi învestit până la Crăciun.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Decembrie 2020 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.