Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a declarat că își asumă rezultatul obținut de partid la alegerile parlamentare, scorul fiind dublu față de cel din 2016.

Evident că îmi asum acest scor, pentru că este practic un scor dublu faţă de 2016. E un rezultat important, care confirmă ceea ce doreşte electoratul din România dorește. USR PLUS trebuie să facă parte din viitoarea guvernare. Este un rezultat prin care USR-PLUS îşi confirmă statutul de partid important”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

Copreședintele USR PLUS a spus că nu i se pare tocmai potrivită comparația cu alegerile europarlamentare, deoarece scrutinul a fost mai mare, iar votul a putut fi exercitat de oriunde, nu doar din județul de reședință, așa cum este cazul alegerilor parlamentare.

De la 10% la alegerile locale la 16% la parlamentare este o creştere de 6 la sută în câteva luni. Pe de altă parte, tot duminică ne-am confirmat victoriile din 2016 din București și diaspora. Rezultatul arată practic că USR-PLUS este un partid care a continuat să crească, este pe un trend ascendent. Comparaţia cu europarlamentarele nu este chiar potrivită, pentru că la acel scrutin prezenţa a fost mai mare şi în plus, se poate vota de oriunde, pe când la locale şi parlamentare se poate vota doar din judeţul tău, iar electoratul USR-PLUS este unul dinamic şi specific marilor oraşe. La europarlamentare a fost şi acel semnal de revoltă în contextul în care Liviu Dragnea aproape ne scosese din Europa”, a explicat Barna.

Celor care au văzut rezultatul USR PLUS ca un eșec la alegerile parlamentare și care i-au cerut demisia, Dan Barna le-a transmis că prioritatea de acum este negocerea cât mai bună a noului Guvern.

Elementele de politică internă vor fi rezolvate în mod natural, peste câteva luni, când avem congresul legat de finalizarea fuziunii”, a spus Barna.

Acesta a fost pus să își dea cu părerea despre demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier, Barna considerând că „putea să rămână până la finalizarea negocierilor. Este o decizie pe care sunt rezervat în a o comenta”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Decembrie 2020 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.