Fostul președinte, Traian Băsescu, a găsit explicația pentru rezultatele alegerilor parlamentare, susținând că acestea au taxat „măsurile fără logică” luate de autorități. Acesta continuă să spere că PMP va reuși să intre în viitoarea coaliție de guvernare.

Traian Băsescu a fost întrebat despre rezultatul obținut de PMP la aceste alegeri, iar el a spus: „Cert este că până în ultima clipă, până la anunţarea rezultatului final, noi sperăm, avem obligaţia şi dreptul să sperăm”.

Fostul președinte a fost întrebat și de șansele pe care le are PMP să intre la guvernare, în cazul în care reușește să treacă pragul electoral, acesta a spus că „există o probabilitate”, dar există și posibilitatea ca USR-PLUS să nu accepte intrarea PMP într-o eventuală guvernare de coaliție.

Băsescu a vorbit apoi și despre demisia lui Ludovic Orban din funcția de premier, despre care a spus că ar fi „abandon prematur”.

Probabil că în interiorul dorinţei de a se realiza o majoritate de dreapta, preşedintele Iohannis şi PNL au luat decizia de a crea acest câmp de negociere prin abandonul prematur, zic eu, al premierului Ludovic Orban”, a declarat Traian Băsescu, potrivit adevarul.ro.

Băsescu pune prezența slabă la vot pe seama măsurilor „fără logică” luate de autorități pe perioada pandemiei.

Măsurile astea, incorecte şi uneori fără logică au fost taxate. De asemenea, nu am dubii că modul cum a fost tratată problema bisericii, problema pelerinajelor, a avut impact, pentru că sunt mulţi români în situaţii dificile şi mă refer la starea de sănătate. În momente de astea grele omul fuge la biserică, iar biserica a demonstrat şi la Sfânta Parascheva şi la Sfântul Dimitrie şi la Peştera Sfântului Andrei că este un excelent organizator, nu a putut nimeni să le reproşeze nimic”, a mai spus Băsescu la Digi 24.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Decembrie 2020 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.