Dacian Cioloş a declarat că rezultatele alegerilor parlamentare nu sunt cele aşteptate, dar nu alegătorii sunt responsabili, precizând că USR PLUS „este gata să-şi asume guvernarea alături de PNL, iar UDMR este indispensabil”.

„Rezultatele alegerilor nu sunt cele pe care le-am aşteptat pentru România. Responsabili nu sunt alegătorii. Au fost alegeri desfăşurate în condiţii dificile, iar alegătorii au taxat acest lucru. Vreau să le transmit alegătorilor că noi am înţeles mesajul şi că suntem conştienţi că viitorul guvern a trebui să ia în considerare aşteptările tuturor cetăţenilor României”, spune Dacvian Cioloş.

Copreşedintele USR PLUS a prezentat un document, „Revoluţia bunei guvernări”, respectiv paşii concreţi pentru a negocia formarea coaliţiei de guvernare USR PLUS - PNL.

„În legătură cu viitorul premier, credem că este esenţial să susţinem un candidat credibil. Acest lucru trebuie acum discutat la negocieri şi consultări cu preşedintele, nu la televizor. E clar că acest candidat trebuie să aibă capacitatea de a uni forţele reformiste de dreapta. Din punctul nostru de vedere, e nevoie de un nou început după aceste rezultate”, adaugă Cioloş.

Întrebat dacă Ludovic Orban este premierul aşteptat pentru coaliţia despre care vorbeşte USR PLUS, Cioloş a dat de înţeles că viitorul premier trebuie să fie o altă persoană.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre vaccinare: „Mă bucur că am putut să mă vaccinez”
Florin Cîțu, despre...

„Eu sunt convins că preşedintele României, care are această responsabilitate conform Constituţiei, va avea la fel o analiză foarte pragmatică legată de soluţia şi formula de premier care să poată să dea acest semnal de nou început şi de formare a unui guvern cu credibilitate. (...) Nu e vorba de ce cred eu. Uitaţi-vă la ce au crezut alegătorii. Uitaţi-vă la rezultatul pe care l-a obţinut PNL, dar nu e treaba USR PLUS să facă analiza în PNL”, a mai spus Cioloş.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.