Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este exclusă posibilitatea constituirii unui guvern PSD-PNL şi a adăugat că “aşteaptă ca Ludovic Orban să-şi dea demisia” din funcţia de premier, pentru că “românii au cerut acest lucru prin vot”.

Întrebat dacă există posiblitatea formării unui guvern PSD-PNL, Ciolacu a afirmat: „Eu am anunţat în campania electorală că excludem să facem un guvern cu PNL. Votul românilor este foarte clar. România intră într-o nouă etapă”.

O eventuală înţelegere cu PNL ar putea fi realizată doar într-un guvern de uniune naţională, a adăugat Ciolacu.

El a precizat că aşteaptă să vadă care sunt procentele cu care intră fiecare partid în Parlament.

„Eu aştept întâi demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru. Românii, prin vot, i-au cerut acest lucru”, a susţinut liderul PSD.

Despre faptul că Ludovic Orban ar putea fi din nou propunerea de prim-ministru pentru a forma noul guvern, Ciolacu a spus: „Doamne fereşte! Adică, înseamnă că nu mai înţelegem nimic din ceea ce îşi doresc românii sau ceea ce înseamnă democraţie”.

„Eu ştiu Constituţia. (...) Noi vom veni cu o prima propunere de prim ministru. Avem 10 zile cu prim-ministrul desemnat pentru a creiona o viitoare majoritate. Totuşi, jocul democratic să-şi urmeze cursul. Am avut o campanie electorală, o implicare grosolană a preşedintelui României în această campanie şi eu vreau totuşi să uit cât mai repede aceste momente. (...) Eu mă bucur că am scăpat de coşmarul denumit Guvernul Orban”, a mai liderul PSD.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a menţionat că a avut o discuţie cu liderul Pro România, Victor Ponta, dar “nu de a face un viitor guvern”.

„Am avut o discuţie cu domnul Victor Ponta - reprezentanţii partidelor noastre din secţiile de votare să fie împreună vigilenţi, să nu fim furaţi la aceste secţii de votare. Ştim cu toţii ce s-a întâmplat la Sectorul 1 la alegerile locale. Şi o să continui aceste dialoguri şi cu domnul Eugen Tomac, să avem această unire a partidelor să ne apărăm votul”, a mai declarat el potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Decembrie 2020 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.