Ludovic Orban a recaționat la anunțul liderului PSD, Marcel Ciolacu, potrivit căruia va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. Premierul spune despre anunțul lui Ciolacu că este „o minciună gogonată”, pentru că parlamentarii primesc pensie specială chiar dacă nu și-au finalizat mandatul, iar liderul PSD are deja un mandat întreg.

O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud. Sunt obişnuit cu PSD că minte şi când respiră, dar n-aş fi crezut că pot fi capabili de asemenea demagogie mincinoasă. Domnul Ciolacu şi ceilalţi pesedişti care a anunţat domnul Ciolacu că îşi dau demisia, cei mai mulţi au mai multe mandate, ei deja beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu are deja un mandat întreg, 2012 – 2016, fiind la al doilea mandat”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Premierul a explicat că lui Marcel Ciolacu, și altor parlamentari care îi urmează gestul, îi va fi calculată pensia specială pe perioada de mandat pe care a avut-o, în cazul său, cu o zi în minus.

Să minţi cu atâta neruşinare românii, spunând că nu beneficiezi de pensie specială dacă îţi dai demisia înainte de finalizarea mandatului, este de neacceptat. Nu este adevărat. I se calculează pensia specială pentru perioada de mandat pe care a petrecut-o. Va avea calculată indemnizaţia pentru mandat, cu o zi în minus. Nici nu pot să calific această declaraţie. PSD a inventat pensiile speciale”, a explicat Orban.

Premierul i-a oferit liderului PSD o soluție simplă, în cazul în care chiar își dorește desființarea pensiilor speciale.

Solicit domnului Ciolacu, dacă vrea să desfiinţeze pensiile speciale pentru parlamentari, că tot au majoritate, să convoace săptămâna aceasta Birourile Permanente Reunite şi să se adopte unul dintre proiectele de lege (...) încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar de pensie specială. Demagogia asta este praf în ochi alegătorilor”, a mai spus Ludovic Orban.

Replica lui Marcel Ciolacu la explicațiile lui Orban

Marcel Ciolacu a intervenit, în aceeași emisiune, și i-a spus premierului că el nu are niciun mandat întreg.

Am o rugăminte către Ludovic Orban, cel puţin în spaţiul public să nu mai iasă cu minciuni. Eu sunt la al doilea mandat, dar şi la finalul primului am făcut acelaşi gest, pentru a nu beneficia de pensia specială”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Acesta a venit în completarea intervenției sale și cu o postare pe Facebook în care a atașat fotografiile potrivit cărora el nu și-a finalizat nici primul mandat de parlamentar din perioada 2012 - 2016, apelând tot la demisie.

Domnul Orban vorbește toată ziua de cifre și de realizări mărețe, dar la cum numără zilele de mandat ale unui parlamentar pare că are nevoie urgent de meditații. Nu-i nimic, poate va avea ocazia să se reacomodeze cu site-ul Camerei Deputaților. Are toate informațiile acolo, nu trebuie să mintă... Mi-am dat demisia și în 2016”, a scris Marcel CIolacu alături de postarea în care a atașat cele două fotografii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2020 - 06 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.