Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că Ministerul Sănătăţii se va număra printre instituţiile care vor beneficia la rectificarea bugetară de „o suplimentare la finanţare".

Este o alocare suplimentară. Ministerul Sănătăţii va fi printre ministerele care vor beneficia de o suplimentare la finanţare. Sigur, pe lângă asta au început semnările de contracte de finanţare de pe programul de finanţare din fonduri europene din care s-au achiziţionat sau urmează să se achiziţioneze echipamente, aparate, tot ceea ce este necesar pentru spitale, în special în lupta anti-COVID. Cererile de finanţare depuse de spitale, autorităţi locale, de beneficiari depăşesc 1,2 miliarde şi ne străduim să asigurăm resurse financiare pentru a putea deconta toate aceste cheltuieli. Pe lângă asta, am discutat cu domnul ministru Boloş şi de indentificarea unei surse suplimentare care să poată să finanţeze orice lucrare de modernizare, de reparaţie capitală acestor instalaţii din spitale care sunt mai vechi, care pot să presupună anumite riscuri", a afirmat premierul la sediul Ministerului Sănătăţii, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2020 - 06 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.