Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a făcut un apel către președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban de a nu bloca Legea PSD pentru redeschiderea piețelor, care a fost adoptată de Parlament, pentru că acest lucru ar reprezenta „un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români”.

Pietele sunt inca inchise. Producatorii agricoli isi vand marfa in frig, prin parcari, pe strada, sau in fostele piete acoperite carora li s-au scos geamurile. Victime sigure ale bolilor cauzate de frig. Cumparatorii sunt pagubiti, bugetul familiilor este grav afectat”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea, în urma analizării situației împreună cu colegii săi din PSD, aceasta solicită intrarea în vigoare cât mai rapidă a legii ce permite redeschiderea piețelor.

Parlamentul a adoptat Legea PSD pentru redeschiderea piețelor. Așa că, îi cerem lui Orban și președintelui să nu blocheze legea, prin contestarea ei la Curtea Constituțională sau prin retrimiterea la reexaminare. Să permită intrarea ei în vigoare cât mai rapid, pentru a pune capăt acestei decizii greșite”, a mai afirmat fostul primar al Capitalei.

De asemenea, Gabiela Firea susține că guvernanții ar trebui să lase orgoliul de o parte, pentru că vor avea de suferit oameni.

Nu mai e loc de orgolii în această problemă, pentru că agricultorii români riscă să-și piardă produsele agricole pentru care au muncit un an întreg. Orice blocaj împotriva intrării în vigoare a legii ar reprezenta un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români. Nu poate exista nicio justificare de bun-simț de a persista în greșeala de a ține piețele închise, în timp ce supermarketurile rămân deschise”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Noiembrie 2020 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.