Fostul președinte, Traian Băsescu, a făcut un apel la guvernanți pentru a-l schimba pe Raed Arafat de la conducerea ISU, acuzându-l că, în repetate rânduri, nu a putut acționa „exact și eficient în condiții de presiune, de criză”.

ISU este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activității «eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență». În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI și mijloacele de transport destinate bolnavilor aflați în situație critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme. Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la «performanța» de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur și simplu la uciderea a șase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea. S-a ajuns la un moment de criză pentru care era necesar un cap limpede care să dirijeze misiunea de salvare a celor șase bolnavi”, a explicat Traian Băsescu.

Fostul președinte a reamintit și de alte situații de criză în care intervenția ISU nu a fost tocmai eficientă:

La fel s-a întâmplat în Apuseni, cu ocazia prăbușirii avionului pilotat de Iovan, care trebuia să asigure un transport pentru un transplant de inimă. La fel s-a întâmplat la Colectiv, unde lipsa unui cap limpede a îndepărtat salvările private şi a accentuat harababura organizatorică. La fel s-a îmtâmplat la accidentul cu elicopterul prăbușit pe lacul Siutghiol din Mamaia”, amintește fostul președinte.

Traian Băsescu concluzionează că Raed Arafat este foarte bun pentru orice altceva, mai puțin pentru coordonarea acțiunilor ISU în situație de criză.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Concluzie, Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv. Pentru acțiune în situație de criză, ISU are nevoie de un cap limpede. Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limită, este uşor să înţeleg că Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză. Arafat nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă, care acţionează cu exactitate şi eficienţă”, a mai scris acesta.

Băsescu face un apel către guvernanți pentru a-l schimba de la conducerea ISU pe Raed Arafat.

Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator. Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză. Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l ministrul culturii, ministrul lucrărilor publice, director de investiţii la ISU, director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă. Nu-ţi vreau răul doctore”, a scris pe pagina sa de Facebook Traian Băsescu.

Citeste si:
Criza din China ar putea ruina Crăciunul din România. Cadourile ar...
Criza din China ar putea...


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Noiembrie 2020 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.