Copreşedintele Alianţei USR PLUS Dan Barna a făcut un apel, miercuri, către toate partidele să voteze în şedinţa de plen a Senatului iniţiativa "Fără penali", susţinând că este o şansă unică pentru organizarea referendumului odată cu alegerile din 6 decembrie.

„Este o zi istorică astăzi pentru România. După efortul de doi ani de zile, după ce un milion de cetăţeni au cerut lucrul acesta, iniţiativa cetăţenească 'Fără penali în funcţii publice' este astăzi pe ordinea de zi a Senatului. Fac apel la preşedinţii partidelor, fac apel la domnul Orban, la domnul Ciolacu, la domnul Kelemen Hunor, la domnul Tomac: trimiteţi-vă senatorii astăzi la vot", a transmis Barna, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, printr-un vot dat în favoarea acestei iniţiative, actualul Parlament, "care în multe momente în ultimii patru ani aproape că a scos România din Europa, ar putea să-şi spele puţin obrazul".

„Astăzi ar fi posibil ca, în trei sau patru ore, ca Romania, Parlamentul României să dea un mesaj că se termină cu penalii în funcţii publice. Este un mesaj pe care peste un milion de cetăţeni care au semnat această iniţiativă îl aşteaptă de la Parlamentul României. (...) Cer tuturor partidelor să vină la acest vot istoric. Acest vot este, dincolo de chiţibuşuri parlamentare, este un vot prin care parlamentarii României pot să arate că-şi asumă că persoanele condamnate nu mai au ce să caute în funcţiile de primar, consilier, parlamentar. Este o miză importantă, (...) pentru că pe calendarul constituţional este foarte clar prevăzut că trebuie să fie un interval de 30 de zile - acesta este termenul în care prin adoptarea de către Senat va fi putea fi organizat referendumul pe 6 decembrie, deodată cu alegerile parlamentare. Vorbim de doar un singur buletin de vot în plus", a explicat liderul USR.

Dan Barna a subliniat că este foarte important ca toate partidele parlamentare să-şi confirme susţinerea pe care au arătat-o în Camera Deputaţilor, unde această iniţiativă a fost votată de toate grupurile.

Citeste si:
Barna, despre „Fără Penali”: Parlamentul are ocazia să-și spele...
Dan Barna, despre...

„Nu există niciun fel de înţelegere particulară cu vreun partid sau altul din actualul Parlament. (...) Această temă - 'Fără penali în funcţii publice' - este mai importantă decât orice alt subiect de luptă parlamentară în acest moment. Este o şansă reală să avem referendumul "Fără penali" odată cu alegerile parlamentare - este varianta logică, varianta morală şi varianta normală", a adăugat liderul USR PLUS potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.