Copreşedintele Alianţei USR PLUS Dan Barna a făcut un apel, miercuri, către toate partidele să voteze în şedinţa de plen a Senatului iniţiativa "Fără penali", susţinând că este o şansă unică pentru organizarea referendumului odată cu alegerile din 6 decembrie.

„Este o zi istorică astăzi pentru România. După efortul de doi ani de zile, după ce un milion de cetăţeni au cerut lucrul acesta, iniţiativa cetăţenească 'Fără penali în funcţii publice' este astăzi pe ordinea de zi a Senatului. Fac apel la preşedinţii partidelor, fac apel la domnul Orban, la domnul Ciolacu, la domnul Kelemen Hunor, la domnul Tomac: trimiteţi-vă senatorii astăzi la vot", a transmis Barna, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, printr-un vot dat în favoarea acestei iniţiative, actualul Parlament, "care în multe momente în ultimii patru ani aproape că a scos România din Europa, ar putea să-şi spele puţin obrazul".

„Astăzi ar fi posibil ca, în trei sau patru ore, ca Romania, Parlamentul României să dea un mesaj că se termină cu penalii în funcţii publice. Este un mesaj pe care peste un milion de cetăţeni care au semnat această iniţiativă îl aşteaptă de la Parlamentul României. (...) Cer tuturor partidelor să vină la acest vot istoric. Acest vot este, dincolo de chiţibuşuri parlamentare, este un vot prin care parlamentarii României pot să arate că-şi asumă că persoanele condamnate nu mai au ce să caute în funcţiile de primar, consilier, parlamentar. Este o miză importantă, (...) pentru că pe calendarul constituţional este foarte clar prevăzut că trebuie să fie un interval de 30 de zile - acesta este termenul în care prin adoptarea de către Senat va fi putea fi organizat referendumul pe 6 decembrie, deodată cu alegerile parlamentare. Vorbim de doar un singur buletin de vot în plus", a explicat liderul USR.

Dan Barna a subliniat că este foarte important ca toate partidele parlamentare să-şi confirme susţinerea pe care au arătat-o în Camera Deputaţilor, unde această iniţiativă a fost votată de toate grupurile.

„Nu există niciun fel de înţelegere particulară cu vreun partid sau altul din actualul Parlament. (...) Această temă - 'Fără penali în funcţii publice' - este mai importantă decât orice alt subiect de luptă parlamentară în acest moment. Este o şansă reală să avem referendumul "Fără penali" odată cu alegerile parlamentare - este varianta logică, varianta morală şi varianta normală", a adăugat liderul USR PLUS potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2020 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.