Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, contestă decizia luată de Guvern de a închide piețele din România, în contextul pandemiei de Covid-19, susținând că aceasta este „cea mai cretină hotărâre adoptată până acum de vreun Guvern”.

Olguța Vasilescu amintește faptul că anul trecut, în aceeași perioadă, Guvernul Orban a închis magazinele Casei de Comerț Unirea, blocându-i conturile pe motiv că „vremea Gostaturilor a trecut”.

Acolo îşi vindeau mărfurile DOAR producătorii români. Anul acesta se închid pieţele, prin cea mai cretină hotărâre adoptată până acum de vreun guvern. Se închid pieţele, dar rămân deschise supermarketurile, care oferă fix aceleaşi condiţii. Rezultatul? Mai mulţi oameni se vor înghesui în spaţii mai puţine şi vor fi mai expuşi virusului, iar producătorii români sau firmele mici care aveau tarabe prin pieţe vor da faliment. Marfurile se strică, oameni sunt concediaţi, societăţile comerciale care deţin pieţele, în majoritate ale primăriilor şi, deci, ale statului, vor avea pierderi majore. Nu există om lucid, zdravăn la cap şi nevirusat politic care să fi înţeles logica aceastei hotărâri a CNSU şi a guvernului (...) Guvernul nu o schimbă, fiindcă e campanie şi nu vrea să recunoască faptul că a facut o prostie. Şi preferă să o lase să producă efecte care distrug oameni şi firme. Poliţia, ISU şi Jandarmeria nu ştiu cum să o aplice”, a scris primarul Craiovei pe Facebook.

Olguța Vasilescu a explicat faptul că măsurile care ar trebui să permită, în anumite condiții, comercializarea produselor în piețe sunt inaplicabile.

Ok, scoţi în afara pieţelor, pe străzi, fără mese, comercianţii de fructe şi legume, dar ce te faci cu comerţul de lactate şi carne care se făcea în pieţe? Că mesele din pieţe sunt din beton, au câte o jumătate de tonă fiecare şi nu se mută peste noapte... Vinzi brânza direct pe trotuar? Sau halca de porc? (...) Ludovic, trezeste-ţi miniştrii la realitate! Pun pariu că în ultimii zece ani nu au mai călcat prin vreo piaţă, altfel nu ar fi putut elabora norme atât de tâmpite!”, a mai scris Lia Olguța Vasilescu.

Citeste si:
Tudose: „Votul bate viața! Mor românii pe capete din cauza Guvernului”
Tudose: „Votul bate viața!...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.