Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și candidat la parlamentare pe listele social-democraților, va fi ministru al Sănătății în noul guvern, în cazul în care PSD ar câștiga alegerile.

Ciolacu a precizat că în echipa guvernamentală pregătită de PSD, pe lângă Alexandru Rafila, va fi și Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

De asemenea, Leonard Azamfirei candidează la alegerile prezidențiale tot pe listele PSD.

În acest moment lucrăm la această echipă. Marea majoritate este conturată. Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate. Şi, dacă vom hotărî, pe domnul profesor Azamfirei, am merge cu dânsul ministru al Educaţiei”, a declarat liderul PSD.

Ciolacu ia în calcul și varianta propunerii unui premier neimplicat politic

Marcel Ciolacu susține că nu trebuie neapărat ca premierul propus să fie președinte de partid, așa cum s-a obișnuit până acum, și ia în calcul chiar propunerea unui specialist.

E o decizie pe care trebuie să o iau împreună cu colegii mei. S-ar putea să existe o abordare care câteodată a funcţionat şi câteodată nu. Nu cred în teoria că prim-ministrul trebuie să fie, neapărat, preşedinte de partid. Aş vrea să ieşim din aceste clişee. Este o abordare (nominalizarea unui tehnocrat pentru funcţia de premier)”, a mai declarat liderul PSD, citat de antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2020 - 07 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.