Luminița Barcari, secretarul de stat al Ministerului Educației, responsabil cu învățământul preuniversitar, a demisionat din funcție pentru a participa la alegerile parlamentare, pe listele PNL.

PNL a decis ca Luminița Barcari să deschidă lista candidaților la Camera Deputaților în județul Ialomița, chiar dacă în acest moment, situația învățământului preuniversitar, în care învață 2,9 milioane de elevi și lucrează 183.000 de profesori, este neclară.

În această perioadă, secretarul de stat, împreună cu ministrul Educației, Monica Anisie, trebuiau să decidă dacă se vor mai susține tezele, dacă și cum se modifică programa școlară și cea de examene.

În prima săptămână de școală, care a început pe data de 14 septembrie, doi secretari de stat din Ministerul Educației, Luminița Barcari și Dragoș Rădulescu, ambii numiți în funcție de Ludovic Orban, și-au luat concediu pentru a-și face campanie electorală.

Luminița Barcari a candidat pentru postul de președinte al Consiliului Județean Ialomița, iar Dragoș Rădulescu pentru funcția de primar al Ploieștiului.

Niciunul dintre nu a câștigat postul pentru care a candidat, informează edupedu.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2020 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.