Fostul lider ALDE, actual membru în Pro România, Călin Popescu Tăriceanu consideră că guvernanții plănuiesc o „închidere totală pentru 2-3 luni”, imediat după alegerile parlamentare ce vor avea loc pe data de 6 decembrie. Acesta motivează cu faptul că autoritățile refuză testarea în masă de Covid-19 a populației.

Înțeleg din ce în ce mai puțin din așa zisa strategie a guvernului Orban de luptă împotriva COVID-19! După ce au văzut că strategia cu izolarea și carantinarea nu produce efecte pozitive, nu înțeleg de ce nu se mișcă rapid în direcția testării masive și constante a populației. Ideea asta că testele rapide nu sunt bune, că dau rateuri etc, toate sunt scuze pentru copii. Nu or fi perfecte, dar măsurile lor sunt?”, a scris Tăriceanu.

Acesta consideră că măsurile de izolare ar trebui luate pentru persoanele infectate, nu pentru cele sănătoase, considerând a fi „o prostie” închiderea școlilor, a fabricilor și localităților atunci când rata de incidență ajunge la 3.

În ședința de guvern de ieri am auzit ce fel de planuri au cu privire la testele rapide. Ridicole! Se lăudau că au cumpărat 49.000 de teste rapide! Păi astea nu ajung nici la mine în Ciofliceni! România are nevoie de zeci de milioane de teste rapide! Pentru că trebuie să testăm continuu. În școli, în sistemul medical, în sistemele vitale (energie, alimentație, servicii publice etc), în zonele de risc etc.

Oricât de mult pare că ar costa, aceste costuri sunt mult mai mici în comparație cu costurile închiderii țării! Banii pe care vor trebui să-i dea pentru șomaj, pentru susținerea companiilor muribunde sunt mult mai mari decât costurile testării permanente.

Refuzul de a testa masiv, refuzul de a se pregăti pentru o asemenea soluție, mă fac să cred că după alegerile din 6 decembrie guvernanții plănuiesc din nou o închidere totală pentru 2-3 luni. Și ăla va fi momentul când și ce a mai rămas din economie va ajunge pe butuci!”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Octombrie 2020 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.