Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat marţi că, dacă România ar fi un pacient, astăzi ar fi deja la Terapie Intensivă.

Pandemia a lovit România direct în faţă. Urmează o lovitură economică direct în plex. Fără a rezolva criza medicală, nu putem vorbi despre relansarea economiei, întoarcerea copiilor noştri la şcoală sau păstrarea locurilor de muncă. Iohannis şi Guvernul său au eşuat catastrofal. Nu au avut niciun plan concret pentru combaterea pandemiei. Toate deciziile lor au fost luate în funcţie de sondaje. Au ignorat opiniile specialiştilor. Mai grav, prin măsurile luate, au creat doar haos, neîncredere şi confuzie în rândul cetăţenilor. Statul ar fi trebuit să fie un partener real al cetăţenilor în această perioadă. În schimb, Iohannis şi Guvernul au divizat societatea, au jucat politic sănătatea oamenilor. Doar pentru a-şi acoperi eşecul. În loc de încredere şi credibilitate, românii au primit doar haos, aberaţii şi bâlbâieli. Din cauza lor şi doar din cauza lor, ne aflăm astăzi în faţa dezastrului sanitar. Dacă România ar fi un pacient, astăzi ar fi deja la Terapie Intensivă”, a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD în care a fost prezentat programul pe Sănătate al partidului.

El a adăugat că planul PSD pe Sănătate este să pună oamenii şi ţara pe primul loc.

Suntem onoraţi că în acest demers îi avem alături de noi pe cei mai buni specialişti în domeniul medical pe care îi are România. Toate măsurile din planul PSD pentru combaterea pandemiei sunt luate de experţi, nu de impostori ca la PNL. Sunt măsuri concrete, coerente, care vor ajuta România să treacă de această criză şi să redevenim puternici. Planul PSD poate fi pus în aplicare din prima zi. Este un plan simplu, pe care fiecare român îl poate înţelege şi îl poate sprijini. De aceea, fiecare român va fi parte a acestui plan. Nimic nu este mai important decât sănătatea şi siguranţa poporului român”, a menţionat Grindeanu, citat de Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.