Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat la Digi24, că Dacian Cioloș este propunerea mai bună decât Ludovic Orban pentru funcția de premier, în cazul în care ambele partide vor ajunge să colaboreze la guvernarea țării.

Purtătorul de cuvânt și-a spus punctul de vedere cu privire la alegerea premierului în eventualitatea în care partidele PNL și USR-PLUS vor guverna țara:

USR va intra la guvernare și va intra cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră. USR PLUS vrea să dea premierul, să fie foarte clar. Vrem un parteneriat onest, loial de guvernare.

Domnul Orban m-a dezamăgit că a mințit miercuri dimineață, când a spus niște lucruri total neadevărate, știa că sunt neadevărate. Înțeleg bătălia politică, înțeleg meciul de campanie, înțeleg de ce toată lumea atacă. Vreau să stăm la masă după alegeri, discutăm cu toții. Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a afirmat deputatul USR.

Ionuț Moșteanu a fost întrebat dacă Dacian Cioloș este mai potrivit decât Ludovic Orban pentru un viitor guvern și a răspuns simplu: „Bineînțeles.”

Alegerea deputatului PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ a stârnit un conflict între USR PLUS și PNL în ceea ce privește votul acordat de cele două formațiuni candidaților la această funcție, acuzându-se reciproc că au contribuit la numirea lui Iordache. Liderul PNL, Florin Roman, susține că va urma „o discuție serioasă” în partid pentru a vedea dacă alianța PNL-USR va continua după alegerile parlamentare.

Președintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, ultimatumul anunțat de vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, care a spus că partidul său nu va intra la guvernare cu PNL dacă va fi premier tot Ludovic Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2020 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.