Ionuț Moșteanu, deputat USR, consideră că premierul Ludovic Orban și-a dovedit limitele la guvernare, iar într-o viitoare coaliție va fi discutat extrem de serios numele noului premier.

Moșteanu susține că PNL și-ar dori o guvernare cu PMP și UDMR, dar nu-i va ajuta aritmetica parlamentară și vor fi nevoiți să apeleze la USR-PLUS.

„Va fi o discuție. Dl Orban și-a arătat limitele ca lider al unei viitoare majorități de guvernare. A spus o minciună crasă și știa că e o minciună. Asta e o problemă!

Dar e prea devreme să discutăm de guvernare și cine va fi prim-ministru. Evident că ei și-ar dori să guverneze cu PMP și cu UDMR, dar s-ar putea să nu–i ajute aritmetica și va trebui să meargă cu noi la guvernare. Sau poate preferă cu PSD.

Pentru că, iată, chiar joi, USR-PLUS și PNL ar fi trebuit să semneze acordul de colaborare la Timiș, totul era stabilit, era făcut și comunicatul de presă.

Citeste si:
Tudose: „Votul bate viața! Mor românii pe capete din cauza Guvernului”
Tudose: „Votul bate viața!...

Dar PNL n-a mai vrut să semneze și a zis să mai vorbim după parlamentare. Practic, PNL nu vrea să-l ajute pe Dominic Fritz să facă nişte schimbări în Timișoara până la alegeri, iar după alegeri vor merge cu PSD că uită lumea în 4 ani de zile. Dar n-o să uităm!

La Argeș am aceeași discuție, încă n-am reușit să semnăm protocolul cu PNL și PMP”, spune Ionuț Moșteanu, într-un interviu acordat SpotMedia.

Moșteanu susține că liberalii au aceleași metehne precum PSD-ul, iar odată cu venirea la guvernare au schimbat doar oamenii PSD cu cei ai PNL.

„PSD și PNL sunt mult mai legate, liberalii nu sunt confortabili cu intransigența noastră și sigur nu vom face niciun rabat, nici la viitoarea guvernare. Dacă le spunem că mergem la guvernare pe un set de principii, ne ținem de ele sau plecăm.

Citeste si:
Firea: „Orban este responsabil pentru gestionarea execrabilă a...
Firea: „LuCovid Orban, girat...

Ne uităm ce a făcut PNL cu consiliile de administrație în care într-un an de zile au schimbat sinecuriștii pesediștilor cu sinecuriștii peneliștilor.

Nu merge așa și le vom spune în față tot timpul. De asta le e frică. Să facem concursuri pentru că nu o să mișcam țara înainte mergând pe același drum care duce în același loc.

Dar nu o să dau niciun pas înapoi, cel puțin eu, și cei mai mulți colegi împărtășesc aceeași idee”, mai spune deputatul USR.

Citeste si:
Iurişniţi: „Violenţa asupra femeilor şi copiilor - problemă de...
Cristina Iurişniţi: „Violenţa...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.