Premierul Ludovic Orban a decis să îl demită din funcție pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, după ce acesta a făcut mai multe gafe televizate.

Gheorghe Cojanu a dat mai multe declarații în contradictoriu și nu a fost informat cu privire la numărul cazurilor de infectare din București, fapte ce au dus la hotărârea premierului Ludovic Orban de a-l demite din funcția de prefect al Capitalei.

Ludovic Orban încă nu a făcut public anunțul. Decizia ar urma să fie luată în următoarea ședință de guvern, care va avea loc pe 21 sau 22 octombrie.

Potrivit primelor informații, Marcel Vela va fi înlocuitorul lui Gheorghe Cojanu.

După ce duminică, la ora 19:00, a dat declarații neclare în legătură cu rata de infectare din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu, prefectul Capitalei a intrat din nou în direct, la ora 22:30, ca să facă noi precizări.

Cu toate că trecuseră mai bine de 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, Gheorghe Cojanu încă nu știa care este numărul de noi infectări din Capitală.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Octombrie 2020 - 06 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.