Medicul Adrian Streinu-Cercel afirmă că legislaţia în domeniul sanitar în timpul pandemiei a fost scrisă "pe genunchi", pentru că aşa au fost vremurile, motiv pentru care a "ieşit cu erori".

Vom scăpa de pandemia asta, cu siguranţă. Câţi dintre noi, nu ştiu să vă spun, dar vom scăpa de ea. Vor veni celelalte generaţii care trebuie să fie şi ele protejate şi să ştie din timp ce au de făcut. Noi am scris legislaţia acum pe genunchi, aşa au fost vremurile. Pe genunchi am scris-o, cu erori a ieşit. Multe, puţine, nu asta este problema. Important este că acum avem ce să utilizăm şi trebuie puse în practică. Pe urmă le schimbăm, evident”, a declarat Steinu-Cercel duminică, într-o conferinţă de presă organizată la sediul central al PSD.

Întrebat dacă este de acord cu specialiştii care spun că Hidroxiclorochina s-a dovedit ineficientă şi chiar a mărit rata de mortalitate a pacienţilor cu COVID-19, medicul a răspuns că pot apărea probleme doar dacă dozajul este prea mare.

Noi folosim în mod constant Plaquenil, dar îl folosim intr-o doză mică, nu în doză mare. Plaquenil e folosit de zeci de ani, nu este un medicament nou, mă rog, Hidroxiclorochina, nu e nimic nou sub soare, problema este că fiecare boală îşi are indicaţia în funcţie de o anumită concentraţie a medicamentului. La cei care au dat doze mari, şi vezi exemplul Franţei, au avut probleme. Noi am dat doze mai mici şi nu am avut nicio problemă legată de Hidroxiclorochină, ba, mai mult, aceasta dată de la început face bine. La cazurile severe, Hidroxiclorochina nu îşi mai are locul, nici Remdesivir”, a explicat Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Octombrie 2020 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.