Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul întâlnirii de vineri de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării a fost acela de a evalua modul în care funcţionează şcoala în condiţii de pandemie şi a precizat că mesajele pe care le-a transmis au fost de respectarea "cu stricteţe" a măsurilor de protejare a sănătăţii, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice.

„Obiectivul acestei discuţii a fost evaluarea modului în care funcţionează şcoala în condiţii de pandemie, mesajele pe care le-am transmis au fost mesaje foarte clare: respectarea cu stricteţe a măsurilor de protejare a sănătăţii, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice; respectarea reglementărilor care vizează modul de organizare a şcolii în pandemie, modul de stabilire a modului în care se desfăşoară cursurile într-unul din cele trei scenarii, cursuri în clasă, cursuri mixte, o parte din elevi în clasă, o parte online sau toţi online. De asemenea, am transmis un mesaj foarte clar către conducerile inspectoratelor judeţene că au obligaţia să urmărească desfăşurarea procesului educaţional în fiecare şcoală, să se asigure că procesul educaţional nu este afectat, că toţi profesorii, toate cadrele didactice, învăţători, educatori se adaptează la situaţia în care suntem, acolo unde învăţământul este organizat online asigură lecţiile online conform graficului stabilit şi, de asemenea, sunt luate toate măsurile pentru a se asigura accesul elevilor la învăţământ, care e un drept constituţional, care nu poate fi încălcat", a spus Orban.

Potrivit acestuia, s-au mai purtat discuţii legate de procesul educaţional, problema navetei şcolare, despre "eventuale îmbunătăţiri" ale actelor normative care ţin de transportul şcolar, dar şi discuţii privitoare la modul în care sunt interpretate reglementările care oferă posibilitatea părinţilor de a beneficia de plata a 75% din salariu pe perioadele în care sunt suspendate cursurile şcolare din cauze epidemiologice.

La întâlnirea de vineri de la sediul MEC au participat ministrul Monica Anisie, vicepremierul Raluca Turcan, miniştrii Sănătăţii, Nelu Tătaru, Afacerilor Interne, Marcel Vela, cel al Muncii, Violeta Alexandru, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Octombrie 2020 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.