Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat miercuri că i se pare "comic" ca Gabriela Firea să vorbească despre fraude în Bucureşti, subliniind că, în contextul în care există o diferenţă mare în privinţa numărului de voturi, nu se pune problema renumărării acestora.

„Mi se pare comic ca tocmai PSD să acuze fraude, în condiţiile în care aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat. Ieşind din chestiunea asta cu buletine, cu saci de vot, am văzut explicit cum pe publicitate electorală, după ce Biroul Electoral Municipal a spus că Primăria nu mai are voie să continue cu acele sporturi pentru realizările Primăriei Capitalei, totuşi a continuat, deci e absurd să vorbeşti de fraudă când eşti Gabriela Firea", a susţinut Nicuşor Dan, la sediul PNL, unde a fost invitat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

În opinia sa, în Sectoarele 1 şi 5 este "clar" că au fost nereguli. „E clar că au fost nereguli şi pentru mine au fost trei secţii în care am avut zero voturi şi voturile pe care presupun că le-am avut eu au fost trecute către alţi candidaţi. E clar că au fost nereguli şi că ele trebuie investigate, însă pentru ceea ce înseamnă primar general cred că diferenţa e aşa de mare încât nu se pune problema", a afirmat Nicuşor Dan.

El a spus că i se pare normal să existe o implicare din partea celor interesaţi de un rezultat corect la alegeri, explicând astfel prezenţa copreşedintelui USR PLUS Dan Barna la Biroul Electoral Sector 1.

„După cum ştiţi, la Sectorul 1, din zece secţii de votare, din aproximativ 160, rezultatele au venit extrem de târziu şi atunci mi se pare normal să existe o implicare din partea celor care sunt interesaţi de un rezultat corect. Lucrul cel mai important este că, per ansamblu, pe organizarea acestor alegeri rămân semne de întrebare. (...) Las părţile să se pronunţe fiecare, fără să intru eu în discuţie", a adăugat Dan.

În ceea ce priveşte acuzaţiile Gabrielei Firea privind o campanie de "demolare" la adresa ei, el a răspuns: „A fost o campanie absolut murdară la adresa mea. Vă aduc aminte că acum câteva zile mai multe televiziuni, ca să încheiem subiectul acesta, titrau că eu sunt în interiorul DNA şi tot felul de alte ştiri false, deci haideţi să nu mai vorbim de campanii murdare".

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Gabriela Firea a declarat, marţi seara, la un post de televiziune, că va solicita renumărarea voturilor după ce mai multe persoane i-au spus că au existat nereguli în procesul electoral de duminică, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2020 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.