Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, sistemul de spitale din România nu funcţionează bine şi prea mulţi români sunt bolnavi, prevenţia fiind "de multe ori ca şi inexistentă", iar aceste lucruri trebuie schimbate.

Sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine. Spitalele nu sunt suficient de bine dotate, procedurile nu sunt suficient de clare, prevenţia este de multe ori ca şi inexistentă. Marile măsuri de prevenţie care trebuie să meargă în adâncime în populaţie practic au dispărut şi rezultatul este cel pe care, din păcate, îl vedem. Sănătatea publică nu este bună. Avem prea mulţi români bolnavi, avem prea mulţi români care sunt bolnavi şi nici nu ştiu avem prea puţine controale de rutină pentru a putea preveni anumite evoluţii care periclitează viaţa oamenilor. Toate aceste lucruri trebuie schimbate şi ele nu se schimbă de azi pe mâine, ci se schimbă în ani şi ani de reformă a sistemului", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că trebuie să existe o continuitate în reformarea sistemului de sănătate.

De aceea, îmi doresc, după alegeri, un Guvern responsabil, solid, care vine cu o politică de îmbunătăţire a întregului sistem de sănătate, lucru care se poate începe cu succes într-un mandat de patru ani. Mai bine ar fi un mandat mai lung şi o continuitate în reformarea sistemului de sănătate, dacă vrem să ajungem vreodată la nivelul la care s-a ajuns în partea mai vestică a UE”, a transmis preşedintele, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis a afirmat că sistemul de sănătate este o temă "extrem de sensibilă" şi este foarte hotărât să-i acorde toată atenţia.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Septembrie 2020 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.