Marcel Ciolacu, președintele PSD, speră ca reprezentanţii PMP, UDMR, Pro România, ALDE şi parlamentarii independenţi să voteze, marţi, majorarea cu 40% a punctului de pensie.

"Vom intra mâine în plenul reunit cu proiectul de rectificare şi vom face modificările ca legile votate în parlament, e o lege votată, să se respecte, respectiv să fie mărite pensiile cu 40%. Am auzit şi eu guvernatorul Băncii Naţionale, care a spus că s-au împrumutat aproape 7 miliarde de euro în şapte luni, respectiv un miliard de euro pe lună. Să vină să ne spună unde sunt aceşti bani şi de ce nu avem bani să mărim pensiile. (...) Eu cred că liderii atât PMP, cât şi UDMR, Pro România mi-a confirmat, domnul Tăriceanu a zis că votează în continuare... Am avut discuţii şi cu minorităţile, sper că sunt consecvenţi în continuare, au votat şi data trecută mărirea pensiilor cu 40%", a declarat Ciolacu, luni seara, la TVR 1.

Întrebat dacă sunt bani pentru majorarea pensiilor, el a răspuns: "Bineînţeles că sunt".

Parlamentul se va reuni marţi, de la ora 13,00, în plen, pentru rectificarea bugetară. Decizia a fost luată luni de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Comisiile de buget ale celor două Camere au dat pe 16 septembrie raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare.

Cel mai important amendament aprobat de comisii şi propus de PSD a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii, care prevede creşterea acestuia cu 40%, potrivit Agerpres.

Ciolacu: Vom merge singuri la alegerile generale

Ciolacu a mai vorbit și despre alegerile parlamentare, la care a declarat că PSD va merge singur, cu sigla formaţiunii, după exemplul Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

"La alegerile generale deoarece a fost un termen prevăzut de lege, acel termen a fost expirat, vom merge singuri la alegerile generale. Am luat exemplu de la doamna Gabriela Firea, care vrea să demonstreze că singură pe sigla Partidului Social Democrat, fără aranjamentele de culise cu unii şi cu alţii, pe sub masă sau la vedere, luptă să câştige şi eu sunt convins că doamna Gabriela Firea va câştiga", a spus Ciolacu, la TVR 1.

El a precizat că a semnat un acord cu liderul Pro România, Victor Ponta, pentru formarea majorităţilor în consilii judeţene, urmând să semneze un astfel de acord şi cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Septembrie 2020 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.