Candidat susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei a susţinut, vineri, că principalul criteriu pentru a ocupa o poziţie publică importantă în administraţia bucureşteană nu îl reprezintă profesionalismul, ci relaţiile de rudenie.

„Episodul 2 - caracatiţa Pandele-Firea în administraţia publică din Bucureşti. Alaltăieri v-am prezentat 33 de nume. Astăzi o să mai vin cu 15. Multe din aceste nume ne-au fost furnizate de oameni din Primărie, pentru că în Primărie sunt foarte mulţi oameni serioşi şi care sunt deranjaţi de faptul că în Primăria Capitalei se accede pe bază de relaţii, de rudenie şi nu pe bază de profesionalism. Principalul criteriu pentru a ocupa o poziţie publică importantă în administraţia PSD din Bucureşti este să fii naş, fin, soră, frate, partener de afaceri, fiu de partener de afaceri şi aşa mai departe. Nu e de mirare că oamenii aceştia nu au fost în stare să atragă fonduri europene, să ne asigure apa caldă", a afirmat deputatul independent, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit adevarul.ro.

De asemenea, acesta afirmă că în PMB există persoane care „au probleme penale", precum arhitectul-şef, Ştefan Dumitraşcu, şi Marius Coaje, consilier al primarului general.

„Consilierul pentru infrastructură al primarului general, Marius Coaje, este totodată directorul adjunct al administraţiei pentru consolidări, a fost condamnat cu suspendare pentru furt. Directoarea Direcţiei Relaţii Publice din Primărie, doamna Mirela Ercuţă, are un alt nume după căsătorie, a fost condamnată pentru evaziune fiscală. Ea nu a fost adusă de Gabriela Firea în Primărie, a fost angajată în mandatul Sorin Oprescu, însă în anul 2019 Agenţia Naţională pentru Funcţionari Publici a înaintat o adresă către PMB, în care a spus că această doamnă, prin faptul că este condamnată penal, nu mai poate să ocupe funcţia de director în primărie. Cu toate acestea, continuă să ocupe această funcţie. Continuăm cu domnul Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al Capitalei. Pentru acesta DNA a constatat, în urma unei expertize, că, în urma unor autorizaţii ilegale pentru imobilul din Calea Dudeşti 94, folosul necuvenit a fost de 600.000 de euro. Cu toate acestea, el a fost adus de către Gabriela Firea ca arhitect-şef al Capitalei. Prima lui grijă a fost să dea PUZ Sector 3, prin care introducea în legalitate o parte din construcţiile ilegale pentru care dăduse el autorizaţii ilegale când era arhitect-şef al Sectorului 3", a mai spus candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.