Premierul Ludovic Orban a declarat că oamenii ar trebui să se obișnuiască cu virusul și cu purtarea măștii de protecție. Pentru că mute persoane s-au plâns că este greu, Orban a spus că „omul nu s-a născut cu cravata la gât, dar s-a obișnuit”.

Ludovic Orban a spus, într-o conferință de presă că viața ar putea reveni la normal, iar economia ar putea fi mult mai puțin afectată, dacă oamenii vor respecta măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului.

Nu cred că noi restricții trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acțiune de dialog, de informare, astfel încât oamenii să înțeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze și mai ales să îi protejeze și pe cei din jur”, a declarat premierul.

Orban a menționat că și-ar dori ca vaccinul anti-Covid-19 să fie găsit cât mai repede, dar până se va întâmpla acest lucru, el ține să le reamintească oamenilor să se dezinfecteze, să se spele pe mâini mai des și să renunțe la gesturile de prietenie și de afecțiune față de cei apropiați.

În contextul în care multe persoane s-au plâns că este greu să se obișnuiască cu purtarea măștilor de protecție, Orban a făcut câteva comparații legate de adaptabilitate.

Cred că omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obișnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălțat, cu toate acestea mă uit și acum pe gazon la pantoful cu toc cui. Omul s-a obișnuit cu astfel de lucruri și cred că adaptabilitatea noastră e cea care trebuie să genereze resortul de evoluție și de mișcare într-o direcție care mi se pare firească și normală”, a mai declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Septembrie 2020 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.