Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că i-a propus lui Călin Popescu-Tăriceanu să candideze la alegerile parlamentare pe listele social-democraţilor, însă liderul ALDE consideră că este "incorect politic" să facă acest lucru.

"Am discutat cu domnul Tăriceanu. Eu nu fac politica sau, mai exact, nu o să fac greşelile pe care le-au făcut alţi lideri ai PSD. Prefer să discut instituţional cu preşedintele partidului şi nu cu parlamentari la bucată, cum face domnul Ludovic Orban. Am avut o discuţie cu domnul preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu, i-am făcut propunerea de a veni pe listele PSD, dânsul s-a exprimat că este incorect politic să facă acest lucru şi respect total decizia domniei sale", a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD, întrebat dacă este posibil ca parlamentari de la alte partide, cum ar fi ALDE, să se regăsească pe listele PSD la alegerile parlamentare, potrivit Agerpres.

Tăriceanu: „Cine își freacă lăbuțele că scapă de noi să-și pună pofta în cui”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, respinge în totalitate ideea de a candida la alegerile parlamentare pe listele PSD, deoarece partidul său și-ar „pierde identitatea politică”, dar se arată în favoarea unei alianțe cu social-democrații.

"Continuă 'fake news-urile' din campania electorală. Ultimul pe care l-am văzut este că aş candida la alegerile parlamentare pe listele PSD! Realitatea este mai simplă: sunt cel care am susţinut şi susţin că ar fi benefică o alianţă ALDE, PSD şi Pro România, ca o construcţie care se poate opune mai eficient dictaturii PNL-iste. Dacă această alianţă nu se poate face, nu este din cauza noastră şi nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică", a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Potrivit lui Tăriceanu, "ALDE va rămâne apărătorul drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi al nevoii de a fi respectată legea".

Citeste si:
Ciolacu: „Îmi doresc să rezolv și problema alocațiilor pentru copii”
Ciolacu: „Voi convoca un plen...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.