Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că fosta guvernare PSD a fost una „socialisto-comunistă”, care a distrus țara, iar din acest motiv cei de la PSD trebuie să dispară de pe scena politică.

„Guvernarea PSD - taxe mari, haos fiscal, inflație mare și dobânzi mari.

În guvernarea PSD Romania conducea trei topuri ale rușinii- cea mai mare inflație din UE, cele mai mari dobânzi și cel mai mare deficit.

Nu există alt guvern în istoria României moderne care să fi DISTRUS o economie într-un timp așa de scurt. PSD -ul lui Dragnea/Ciolacu a facut-o.

Guvernarea socialisto-comunista din perioada 2017-2019 a avut parte de un context economic international favorabil. A preluat o economie națională care avea o creștere economică puternică. Și-a bătut joc de acest context și a luat masuri DOAR împotriva dezvoltării economiei și a sectorului privat”, a scris acesta pe Facebook.

Citeste si:
Iohannis: „PSD a pierdut inclusiv acolo unde baronii se credeau...
Iohannis, după alegeri: „PSD...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

De asemenea, Cîțu spune că prețurile eu „explodat” în guvernarea PSD, iar rata inflației a crescut de la 0% la 5.4%, fiind cea mai mare rată a inflației din UE timp de aproape trei ani.

„PSD a modificat codul fiscal de aproape 1000 de ori în cei trei ani de guvernare. A supraIMPOZITAT contractele part time (socialiștii te taxează și pentru ce nu ai castigat), a suprataxat consumul de combustibil, a introdus TVA defalcat și OUG 114 prin care a IMPOZITAT cam toate sectoarele din economie.

În guvernarea PSD Romania a crescut deficitul bugetar desi restul tarilor din UE îl reduceau. Aproape jumătate din țările membre UE au trecut la surplus bugetar în timp ce PSD își bătea joc de finanțele României. DOAR PSD a guvernat IRESPONSABIL in UE și a distrus echilibrele macroeconimice ale României”, notează ministrul.

Mai mult, Cîțu este de părere că Partidul Social Democrat înseamnă pentru România creșterea taxelor, inflație mare și dobânzi mari.

Citeste si:
Cîțu, atac la adresa PSD: Cât de ticăloși să fiți să-i taxați pe...
Cîțu, atac la adresa PSD:...

„Inevitabil, în guvernarea PSD au explodat și dobânzile. În timp ce scădeau în toată EUROPA, chiar și în GRECIA, în Romania PSD le creestea. De la aproape 0% la aproximativ 4% pentru ROBOR.

Nu contează cine conduce PSD întotdeauna vor CRESTE taxele, dobânzile și preturile.

Pentru sănătatea economica a României PSD trebuie să dispară”, scrie Florin Cîțu.

Citeste si:
Florin Cîțu: „Guvernarea liberală înseamnă taxe mici și puţine”
Florin Cîțu: „Guvernarea...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.