Comisiile de specialitate ale Parlamentului au decis să majoreze pensiile cu 40%. După ce Executivul a decis să ofere o creștere a pensiliior cu 14% începând cu 1 septembrie, PSD a depus un amendament care modifică ordonanța Guvernului și modifică planul bugetar.

Comisia de muncă a Senatului și Camera Deputaților care sunt controlate de PSD, au discutat despre rectificarea bugetară și au reintrodus creșterea pensiilor cu 40%. Comisiile și-au exprimat motivația printr-un raport în care declară că: "Menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea de 1775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare, în integralitate, a Legii privind sistemul public de pensii".

Totodată, parlamentarii PSD au propus anularea creșterii salariilor profesorilor din anul 2021, ceea ce va impune Guvernul ca acesta să le majoreze salariile începând cu anul acesta. "Pentru majorarea salariilor de bază stabilite pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ".

Premierul Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor săptămâna trecută să fie mai responsabil în ceea ce privește rectificarea bugetară, deoarece orice cheltuială suplimentară poate fi în defavoarea românilor. Drept răspuns, PSD a declarat că nu va renunța la inițiativa de majorare a pensiilor și a salariilor profesorilor, menționează hotnews.ro.

În cazul în care Parlamentul adoptă rectificarea bugetară propusă de PSD, Klaus Iohannis are posibilitatea să retrimită legea la reexaminare sau să o conteste la Curtea Constituțională.

Citeste si:
Firea: „Am pregătit un sistem performant de numărătoare paralelă”
Firea, mesaj înainte de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.