Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, critică dur Ministerele Educației și Sănătății, spunând despre acestea că nu au făcut nimic concret pentru a pregăti unitățile de învățământ pentru începerea noului an școlar, iar măștile și tabletele care trebuiau distribuite elevilor și profesorilor au rămas doar la nivel de promisiuni.

Vrem să avem un început de an şcolar cât de cât liniştit, pentru că suntem într-o situaţie specială, deosebită – de pandemie. Cu regret spun că Primăria Capitalei, Consiliul General ţin loc de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Sănătăţii, pentru că din păcate nu au trimis către autorităţile locale şi către şcoli absolut nimic care să sprijine debutul de an şcolar. Doar promisiuni, doar teorii, doar grafice. Nimic concret. Nu au venit nici măştile promise, nu au venit nici tabletele promise. Se neagă în continuare eficienţa testării, iar noi trebuie să facem tot ceea lipseşte ca şi activitate din partea ministerelor”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a menționat că pe ordinea de zi se află testarea gratuită a elevilor, profesorilor și personalului auxiliar.

Dorim să-i testăm şi înaintea începutului de an şcolar şi ulterior. Vrem să fim capitală europeană şi din punct de vedere sanitar. Pentru copii, dorim să le oferim testare gratuită doar în caz de nevoie. Avem o capacitate de testare de 5000 de teste pe zi. Suntem pregătiţi să facem faţă, în primă fază, unui număr de 250.000 de teste”, a mai spus Gabriela Firea la începutul ședinței GCM, potrivit Mediafax.

De asemenea, Firea i-a criticat și pe consilierii PNL și USR pentru că au declarat că se vor opune acestui proiect.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Septembrie 2020 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.