Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că alocațiile vor rămâne la majorarea cu 20%, într-o primă etapă, chiar dacă CCR nu va da dreptate Guvernului, având în vedere că legea adoptată în Parlament prevede dublarea alocațiilor.

Raluca Turcan a fost întrebată ce se va întâmpla cu alocațiile, dacă CCR nu va da dreptate Guvernului, iar aceasta a răspuns: „Guvernul Orban în mod cert va majora alocaţiile cu 20%. Luna septembrie este cea în care vor veni şi pensiile majorate şi alocaţiile mărite”.

Turcan susține că PNL, chiar și atunci când se afla în opoziție, a indicat o sursă de finanțare, inclusiv la creșterea alocațiilor din 2019.

Din nefericire, din momentul în care s-a schimbat roata, cei care guvernau atunci - care s-au opus creşterii alocaţiilor – s-au gândit «hai să facem un gest populist şi să dublăm din nou alocaţiile», ignorând sursa de finanţare. Noi am spus că dublăm alocaţiile etapizat alocaţiile, astfel încât bugetul de stat să le poată susţine. Vom rămâne pe 20% într-o primă etapă, urmând ca deanul viitor să mergem gradual”, a mai spus vicepremierul, potrivit adevarul.ro.

Aceasta a fost întrebată și ce părere are despre anunțul PSD și ALDE de a modifica OUG privind rectificarea bugetară pentru a interveni asupra creșterii punctului de pensie, iar Raluca Turcan a răspuns: „Populist, ca şi această propunere de majorare a punctului de pensie cu 40%, în condiţiile în care înainte exista o lege şi pensiile se indexacu cu rata inflaţiei şi în raport cu salariul mediu”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Septembrie 2020 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.