Premierul Ludovic Orban consideră a fi „un gest firesc” demisia lui Liviu Vasilescu din funcția de șef al Poliției Române și spune că va discuta cu ministrul de Interne pentru numirea unui nou șef al Poliției.

Mi se pare o demisie normală, Voi discuta cu domnul ministru de Interne despre numirea unui nou şef al Poliţiei. Cred că este un gest firesc această demisie, sunt convins că această demisie a fost rezultatul apariţiei unor imagini şi cred că este normală această demisie. Important este să identificăm un profesionist, un om care să fie dedicat activităţii şi un om care să conducă Poliţia pentru a-şi atinge obiectivele pe care le urmărim”, a declarat Ludovic Orban în timpul unei conferințe de presă.

„Toleranță zero față de infracționalitate”

Premierul a susținut că nu trebuie să fie tolerată sub nicio formă infracționalitatea.

Toleranţă zero faţă de infracţionalitate, o luptă dură cu orice fel de grupuri de interlopi, clanuri şi alte categorii de persoane care nu respectă legea şi care sunt implicaţi în acţiuni infracţionale”, a mai spus Orban, potrivit adevarul.ro.

Şeful Poliţiei Române a anunţat, marţi seara, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Ministerul Afacerilor Interne, că demisionează. Decizia acestuia a fost luată după ce a fost criticat că s-a întâlnit cu membrii clanului Duduianu.

„Vă rog să-mi permiteţi ca de azi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să-i îndeplinesc sarcinile care-mi vor fi încredinţate”, anunţă Liviu Vasilescu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.