Fostul premier Adrian Năstase consideră că „ar fi nevoie de o strategie foarte spectaculoasă” a PSD pentru a depăşi eşecul moţiunii de cenzură în scurtul timp rămas până la alegerile locale din 27 septembrie.

„O moţiune amânată foarte mult. În final, depunerea ei a avut loc anterior Congresului PSD iar dezbaterea şi votul ei au fost programate după. Amânarea votului, din lipsă de cvorum, nu mai poate influenţa Congresul - care a trecut - dar poate influenţa alegerile locale. Unele zone de nehotărâţi şi unii primari ar putea fi interesaţi de ofertele liberalilor”, a scris Adrian Năstase, marţi, pe blogul personal.

În opinia sa, este destul de evident, la acest moment, că PSD are destul de puţini aliaţi şi nu reuşeşte să negocieze cu succes pentru a-i obţine.

„Au mai rămas trei săptămâni până la alegerile locale. Ar fi nevoie de o strategie foarte spectaculoasă a partidului pentru a depăşi acest eşec în scurtul timp rămas. Se va întâmpla oare acest lucru?”, se întreabă fostul lider al social-democraţilor, citat de Agerpres.

Luni, şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc din lipsa cvorumului. În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.