Premierul Ludovic Orban consideră că moțiunea de cenzură a PSD este „consumată”, dar acum trebuie să aștepte decizia Curții Constituționale.

Moțiunea a fost depusă în sesiune extraordinară, a fost dezbătută și acum urmează dezbaterea în altă sesiune extraordinară. Din punctul nostru de vedere, moțiunea e în afara cadrului constituțional și mi se pare firesc ca ea să nu se dezbată, să nu fie votată. Așteptăm decizia Curții, care să clarifice această chestiune. Din punctul meu de vedere, moțiunea este consumată, dar sigur că trebuie să așteptăm decizia CCR, pentru că în funcție de ea se poate stabili cu precizie ce va urma”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a fost întrebat și dacă este posibil ca votul pe moțiune să fie dat în altă zi, iar acesta a răspuns: „De mâine începe sesiunea ordinară. E o altă invenție și năzdrăvănie, să intri cu moțiunea în a treia sesiune, în sesiunea ordinară, după ce ai depus-o într-o sesiune extraordinară, ai citit-o în altă sesiune extraordinară”.

În ceea ce ne privește pe noi, ne interesează ne ocupăm de probleme României”, a mai spus Orban, potrivit digi24.ro.

Despre o eventuală înțelegere între PNL și PSD, Ludovic Orban a spus: „Înţelegere, când cineva depune moţiune de cenzură, ce înţelegere? E înţelegerea că ei vor să ne dea jos şi înţelegerea că noi ne apărăm ca Guvernul să îşi facă treaba în continuare pentru România”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 August 2020 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.