Liderul USR a postat un mesaj pe Facebook în care susține că partidul său nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură.

„Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenționăm să o încurajăm în niciun fel.

Argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că țara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia și criza generată de aceasta. La vremea aceea inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3.

Ce s-a schimbat relevant acum? Are România alte priorități? Am scăpat de Covid, duduie economia și e momentul să ne jucăm de-a criza politică? Noi suntem de părere că nu”, a scris liderul USR.

Acesta subliniază că mai e foarte puțin până la deschiderea oficială a școlilor: „Cum va contribui o criză politică la o mai bună organizare a anului școlar în condiții de pandemie? Numărul cazurilor de Covid-19 nu dă nici el semne de scădere semnificativă. Crede PSD că negocierile pentru un nou guvern vor speria virusul care va privi cu interes hârjoana?”

De asemenea, Barna a anunțat că luni va fi în parlament pentru a spune public „aceste adevăruri și de la tribună”, dar USR nu va participa la votul unei moțiuni „care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitații la congresul proaspăt încheiat”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 August 2020 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.