Senatorul PSD Mihai Fifor acuză Guvernul PNL că pune în pericol sănătatea profesorilor și elevilor prin lipsa de responsabilitate de care a dat dovadă.

Mihai Fifor susține că printre prioritățile Guvernului PNL nu intră și protejarea sănătății profesorilor și elevilor care încep școala peste câteva săptămâni.

Sănătatea profesorilor și a elevilor nu contează pentru Guvernul PNL! Puterea are măști gratuite pentru polițiști, pentru medici, pentru interlopii lui Pian, dar nu are pentru profesori și pentru elevi. Încă odată, prioritățile Guvernului PNL sunt cu totul altele decât sănătatea dascălilor și a copiilor, care vor începe școala în câteva săptămâni”, afirmă Fifor.

Acesta este indignat de faptul că guvernanții ori nu sunt capabili, ori nu vor să asigure „resursele necesare pentru achiziția și distribuția de măști gratuite pentru profesori și elevi”.

Ministrul Educației anunță nonșalant că nu are soluții pentru a asigura protecția sanitară profesorilor și elevilor care vor începe școala pe 14 septembrie și aruncă, din nou, întreaga responsabilitate către autoritățile locale. Așa știe PNL să guverneze. Ştie să asigure bani pentru furtul generalizat, pentru tunurile prietenilor politici, dar nu e capabil ori nu vrea să asigure resursele necesare pentru achiziția și distribuția de măști gratuite pentru profesori și elevi și nici pentru măsurile de protecție sanitară din școli”, a mai scris senatorul PSD.

Fifor: „Guvernul Orban discriminează grav întreg corpul didactic”

Mihai Fifor acuză Guvernul Orban de discriminarea profesorilor, angajați ai statului, refuzând să le asigure materialele de protecție necesare, în timp ce angajații din sistemul sanitar și polițiștii beneficiază de măști gratuite.

Guvernul Orban discriminează grav întreg corpul didactic. Asigură gratuit echipament de protecție anti-COVID angajaților statului din sistemul sanitar, asigură măști gratuite angajaților statului din sistemul de ordine publică-politiștilor, dar atunci când e vorba de sutele de mii de dascăli, de asemenea angajați ai statului, refuză să le asigure minima protecție necesară deși se vor afla în prima linie de expunere la infecția cu noul coronavirus.

Despre măștile gratuite pe care legea îi obligă pe guvernanții liberali să le distribuie persoanelor cu venituri mici, nici nu se mai vorbește. La 3 luni de la instituirea obligației prin lege, Orban de abia se gândește să rezilieze contractul celor care ar fi trebui să furnizeze măștile și încă n-au făcut-o”, a mai scris Fifor.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Senatorul PSD afirmă că situația epidemiologică riscă să devină total incontrolabilă, de pe 14 septembrie, când va începe noul an școlar.

România Educată a lui Iohannis va deveni România contaminată! Cadrele didactice care nu au primit nici măști, nici majorarea salarială prevăzută de lege de la 1 septembrie și nici sporuri la salarii, deși se expun riscurilor, deși li s-au promis aceste sporuri, vor fi expuse îmbolnăvirii cu Sars-Cov-2, mai mult chiar decât medicii din linia întâi. Vor fi mulți copii care vor merge la școală fără mască. Sau care vor purta o mască inutilă toată ziua, pentru că, între timp, s-a umezit și s-a umplut de microbi. Vor fi zilnic numeroși copii, care vor pleca de acasă cu mască și se vor întoarce fără mască. Pentru că, între timp, masca s-a rupt”, a scris acesta.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

Fifor a spus că Guvernul Orban trebuie să plece, deoarece România are nevoie de un guvern responsabil.

Acest joc de-a «uite masca, nu e masca» nu are cum să nu facă victime. De aceea Guvernul Orban trebuie să plece. Este nevoie de un guvern responsabil care să găsească soluții la toate aceste probleme și să conducă România în această perioadă de criză”, a transmis Mihai Fifor în mesajul său postat pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 August 2020 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.