Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat că partidul său va decide în ziua votului cum va vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban.

Kelemen a adus critici dure la adresa Guvernului Orban, spunând în primul rând de anumiți miniștri care par că „nu există”. Acesta a criticat și haosul creat de Guvern în ceea ce privește începerea școlii.

Vedeţi pe cineva în ţara asta mulţumit de activitatea Guvernului? Sunt miniştri care au gestionat şi gestionează cât de cât domeniul de activitate şi sunt miniştri care nu există. Începând cu ministrul de Externe. Un ministru de Externe care nu pleacă din ţară, stă acasă. Fumează trabuc cu mănuşi de cauciuc. O activitate extrem de importantă. Toţi miniştrii de externe caută să constuiască relaţii, inclusiv economice. În România nu există ministru de Externe.

Putem discuta despre guvern, dar eu sunt nemulţumit că începe şcoala. Nimeni nu ştie, nici eu nu ştiu ce trebuie să fac cu fiica mea. Un haos mai mare nu am văzut. Dacă vă uitaţi la ţările din zona noastră veţi vedea că peste tot se ştie ce se va întâmpla săptămâna viitoare. Începe şcoala. La noi încă nu se ştie nimic. Ministrul Sănătăţii e preocupat absolut de lucruri interesante. Face lângă Braşov un spital semi-regional. În criză sanitară alocă două judeţe la Braşov. Aşa ceva nu există. Să ai în Târgu Mureş un spital bun universitar şi tu din motive electorale să faci din spitalul de la Braşov spital regional şi să dai acolo două judeţe. Lucruri absolut de neînţeles ce face Guvernul”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că, la acest moment, „cu Guvernul în funcţiune sau un Guvern interimar condus de Orban, nu am simţi o diferenţă”.

Poate gestiona un guvern demis şi criza sanitară şi financiară. Poate să emită hotărâri de guvern, poate să emită hotărâri de ministru. Există un cadru legislativ. Nu ştiu dacă va cădea, nu ştiu dacă se va vota. Acum există şi această problemă cu CCR. Eu nu văd o problemă. Guvernul ar putea gestiona situaţia din ţară. Sigur, el se va victimiza, are presă cumpărată până în decembrie”, a mai spus acesta.

Kelemen Hunor susține că UDMR va decide în ziua votului moțiunii de cenzură dacă va vota „pentru” sau „împotrivă”.

Avem o mie de motive de a da jos Guvernul, dar nu vrem să fim scoşi vinovaţi pentru morţi şi răniţi", a mai spus liderul UDMR, potrivit hotnews.ro.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Kelemen Hunor a mai fost întrebat dacă UDMR ar fi dispus să facă o coaliție de guvernare cu PNL și USR-PLUS, iar el a răspuns: „Sigur. Dar acest lucru trebuie pregătit. Eu văd în acest fel viitorul şi posibilitatea de a forma o coaliţie puternică. Nimeni nu va câştiga alegerile parlamentare cu 50%. A treia variantă e să încerce Iohannis cu Orban sau altcineva din PNL. Nu va trece, eventual cu un premier tehnocrat, iar nu va trece, pentru că cei care vor depune moţiunea nu au cum să voteze un alt guvern PNL. Se poate vota un Guvern doar dacă există o coaliţie şi o majoritate. Nu văd acel lider politic care în acest moment s-ar gândi la aşa ceva şi ar iniţia o astfel de discuţie”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 August 2020 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.