Curtea de Apel București a respins contestația formulată de Liviu Dragnea, iar decizia este definitivă.

În cursul zilei de joi, Curtea de Apel a dezbătut contestația depusă de Dragnea cu privire la executarea pedepsei din dosarul angajărilor fictive.

Dragnea a solicitat să fie eliberat din închisoare pe motiv că este deținut ilegal.

”Doamna președintă, sunt o persoană privată de libertate. Sunt închis nevinovat. Pe fond, eu am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Eu sunt în situația în care am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii, dacă rămân printr-o încălcare brutală a drepturilor omului, asta înseamnă că în România justiția nu rezistă la presiuni politice. Faceți un pas mic, dar dorit, de recâștigare a încrederii în justiția din România”, a afirmat Dragnea în fața instanței, la înfățișarea de joi.

În data de 9 iunie, Tribunalul București a respins contestația făcută de Dragnea. Acesta a făcut apel, iar acum a primit din nou o sentință de respingere, de data aceasta definitivă.

În cererea pe care a depus-o, Liviu Dragnea a invocat un recurs în drept intitulat ”habeas corpus”, o lege din 1679, promulgată de parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 August 2020 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.