Premierul Ludovic Orban, după ce a anunțat că va ataca la CCR, vineri, moțiunea de cenzură înițiată de PSD împotriva liberalilor, a criticat textul acesteia, spunând că pare că a fost scris de Viorica Dăncilă, „sau de cineva care a băut apă după Dăncilă”.

Această moţiune parcă a fost scrisă de Dăncilă. Mie aşa mi s-a părut sau de cineva care a băut apă după Dăncilă. Indiferent cine a scris este rupt complet de realitate, probabil trăieşte într-o lume paralelă. Se vorbeşte de scăderea salariului mediu net. Salariu mediu net se calculează lună la lună – iunie 2020 la iunie 2019″, a declarat, joi seara, Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Premierul a ținut să precizeze că, în condițiile unei scăderi economice de 10,5% pe trimestrul II, salariul mediu net a fost cu 5% mai mare față de anul trecut.

Orban a criticat atitudinea irsponsabilă a PSD, abordată încă de la începutul pandemiei de coronavirus.

Conduita PSD de la începutul epidemiei a fost una iresponsabilă. PSD a boicotat toate măsurile pe care le-au luat Guvernul și autorităţile sanitare. Luările de poziţie ale PSD au fost foarte clare, de bagatelizare a riscului, de ignorare a măsurilor de protecţie sanitară care au fost impuse de autorităţi. (…) De exemplu, au refuzat să pună pe ordinea de zi propunerea noastră de revocare din funcţie a Avocatului Poporului – avocatul PSD – Renate Weber”, a mai spus premierul.

Ludovic Orban i-a criticat și pe Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, pe Victor Ponta, liderul Pro România, și pe Alfred Simonis, liderul Grupului PSD din Camera Deputaților, că nu au purtat mască, când a fost convocat la Parlament pentru citirea moţiunii de cenzură.

Am fost convocat la Parlament. Nici Marcel Ciolacu nu a purtat mască, nici Victor Ponta nu a purtat mască, nici liderul Grupului PSD, domnul 'Minimis', pardon, Simonis, nu a purtat mască - aşa îi spunem ca poreclă 'Minimis'. (...) Deci, nu poartă mască pentru că ei probabil consideră că nu trebuie să respecte regulile. După aceea am fost foarte mirat de o altă chestiune - conducerea PSD a Camerei a avut grijă de Guvern şi la masa Guvernului în Parlament a lăsat distanţarea fizică de protecţie sanitară, în schimb pe parlamentari i-a lăsat să stea unul lângă altul. Nu a dispus luarea măsurilor pentru asigurarea distanţării fizice între parlamentari. Înseamnă că, conducerea PSD are grijă de Guvern dar conducerii PSD nu îi pasă de parlamentari”, a mai declarat premierul.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Ultima actualizare: 21 August 2020 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.