Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, este îngrijorat de redeschiderea școlilor și nu are încredere în „pseudo-soluțiile pe care președintele și Guvernul le propun”. Acesta susține că autoritățile ar trebui să reducă drastic numărul orelor din programa școlară.

În postarea publicată pe Facebook, cu numele de „Klaus Iohannis și generația pierdută”, Tăriceanu afirmă că nu s-a decis încă dacă să își trimită fiul cel mic la clasa pregătitoare, fiind îngrijorat în legătură cu „pseudo-soluțiile” propuse de Guvern pentru începerea noului an școlar.

Sunt îngrijorat în legătură cu deschiderea școlilor. Nu-mi inspiră deloc încredere pseudo-soluțiile pe care președintele și guvernul le propun. Mă gândesc serios dacă Tudor, băiatul meu cel mic, ar trebui să meargă în clasa pregătitoare sau să mai așteptăm. Problema este că eu nu-mi pot închipui cum copiii noștri pot sta cu masca pe față 5-6 ore pe zi. Pentru că minimum atât durează de la momentul în care se urcă în microbuz până când se întorc acasă. Cred că puțini adulți reușesc să stea permanent cu masca 5-6 ore, deci sunt sceptic că niște copii vor putea respecta aceste instrucțiuni”, a scris Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE consideră că trebuie găsite soluții care să țină copiii mai puțin la școală.

Asta înseamnă să se reducă drastic numărul de ore din programa școlară. Nu moare nimeni dacă lăsăm niște materii pentru vremuri când situația se va normaliza. Sau poate găsim soluția ca televiziunea publică, împreună cu experți din învățământ, să organizeze lecții interesante pentru materiile care nu se mai fac, temporar, în școală. Nu văd de ce nu s-ar putea preda geografia, istoria și alte materii într-un mod atractiv prin intermediul TVR. Sunt convins că mult mai mulți copii au acces la un televizor decât la o tabletă sau telefon inteligent. Și poate s-ar putea face niște lecții care să-i atragă mai tare decât plicticoasele cărți, care de multe ori nu fac decât să le umfle ghiozdanele. Cred că televiziunea publică poate să ducă această sarcină la bun sfârșit, dar pentru asta este necesar ca politrucii de la guvern să asculte și alte opinii, nu doar ale celor care le cântă în strună. Sau să ascultăm ce zice dl Iohannis, că vom avea o «generație pierdută». Sigur, nu din vina lor”, a mai scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
O relație bună cu propriul copil: 4 întrebări pe care ar trebui să...
Menține o relație bună cu...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.