Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, critică moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban, spunând că aceasta este „un instrument politic” pe care PSD l-a folosit „pentru a câștiga un congres sau de dragul unor voturi la alegerile din septembrie”.

Ministrul Sănătății consideră că această moțiune de cenzură nu își găsește rostul în contextul actual, cel al pandemiei de coronavirus, ținând cont că este „un instrumet politic”, care ar trebui folosit într-un anumit context politic.

Moţiunea de cenzură e un instrument politic într-un anumit context politic. Nu cred că era nici contextul şi nu cred că trebuia folosit acest instrument fără a avea o bază reală. Să spun plastic 'hoţul strigă hoţul'. Suntem într-o fază a pandemiei prelungită. Contextul politic a grăbit un pic şi momentul în care noi trebuia să fim axaţi doar pe medical. S-ar părea că unii fură startul, dar fură inconştient acest start, în condiţiile în care ne jucăm cu sănătatea românilor. Dacă în această pandemie am trecut prin momente în care toată lumea a participat, a mers pe un făgaş normal, s-au trezit câţiva factori politici să bagatelizeze aceste momente, să îndemne la nerespectare, la nesupunere, la nerecunoaştere şi tocmai acei factori politici depun astăzi moţiune de cenzură”, a spus Nelu Tătaru.

Tătaru: „Haideți să rămânem într-un moment medical”

Nelu Tătaru susține că PSD a depus această moțiune doar „pentru a câștiga un congres sau de dragul unor voturi la alegerile din septembrie”.

Am trăit trei săptămâni fără nişte pârghii prin care noi, ca sistem medical, să putem gestiona o pandemie, iar acum ne trezim în acest moment politic pe care îl gestionăm, cel puţin noi ca şi Guvern, tot medical. Suntem într-un moment medical, haideţi să rămânem într-un moment medical. Politicul, doar pentru a câştiga un congres sau de dragul unor voturi la alegerile din septembrie, nu poate accede pe sănătatea românilor”, a mai spus Tătaru, potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Firea: „Am pregătit un sistem performant de numărătoare paralelă”
Firea, mesaj înainte de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.