Traian Băsescu i-a făcut o propunere lui Nicușor Dan, vizavi de viitoarele alegeri locale.

În cadrul unei emisiuni la Gândul Live, fostul președinte i-a propus candidatului PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei un tandem de tipul ”primar-viceprimar.”

În plus, Băsescu a declarat că lui Eugem Tomac, liderul PMP, i-au fost propuse trei posturi de ministru pentru partid, la întâlnirea cu premierul Orban.

”Eu l-am susținut foarte mult pe Nicușor, eu am lansat ideea să strângem toate partidele de dreapta în jurul unui candidat. Nu doream să candidez. Aș fi dispus să-i propun o soluție, având în vedere că e specializat pe probleme de urbanism, Bucureștiul e mult mai complex…

I-aș propune să fie viceprimar, ca să fie după un mandat un extraordinar Primar al Capitalei. E o propunere pe care i-o fac încă pe de acum. Ca să facem un tandem în această campanie.

Ei acuză că intrarea PMP îi reduce șansele lui N. Dan. Sunt conștienți, având în vedere diferența de experiență, mai bine mergem pe o astfel de variantă, și cu siguranță o s-o învingem pe doamna Firea”, a declarat Traian Băsescu, vizavi de propunerea pe care i-o face lui Nicușor Dan în ceea ce privește candidatura la Primărie.

Acesta a discutat și despre întâlnirea dintre Tomac și Orban, după refuzul PMP de a face parte din alianța de dreapta propusă pentru București.

”La ultima discuție dintre dl. Tomac și Ludovic Orban, după refuzul de a participa PMP la alianța PNL-USR, i s-a propus dl. Tomac să primească 2-3 posturi de ministru. Nu știu ce semnal a fost către PMP, dacă a fost cumva vreo idee că îi convingem să se facă miniștrii în loc să candideze la PMB, a fost o socoteală greșită.

Noi aveam o problemă cu alianța, nu s-a putut face, candidăm singuri și asta e, ne ducem steagul cu mărul pe el”, a mai afirmat premierul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 August 2020 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.